Met alzheimer naar de Alpen Bekijk groter

Met alzheimer naar de Alpen

Een reisgids voor mensen met jongdementie

9789462672109

Verkrijgbaar

Reisgids van het Brain Adventure Team, een beweging van avonturiers en mensen met jongdementie, voor een een erg gevarieerde bergtocht in het Italiaanse Valle Maira voor mensen met dementie.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Er is groeiend bewijs dat fysieke activiteit een gunstig effect heeft op cognitief functioneren en op het gedrag bij personen met dementie. Een toename van fysieke activiteit gaat gepaard met structurele en functionele veranderingen in de hersenen. Toch merken we dat wie graag wandelt zich niet meer in de bergen riskeert en zich stilaan beperkt qua fysieke activiteit. De leden van het Brain Adventure Team, een beweging van avonturiers en mensen met jongdementie, toonden dat dit, ondanks alles, wél nog kan. Daarom ontwierpen ze deze reisgids die moet dienen als een betrouwbaar kompas tijdens een erg gevarieerde bergtocht in het Italiaanse Valle Maira. Je krijgt tips en gedetailleerde informatie over het traject en de alternatieven. Met deze gids kan je onder begeleiding deze bergwandeling doen. Genieten staat centraal. We nemen je mee vanuit de ervaringen van de vier deelnemers en hun partners buddy’s die op deze manier aantonen dat ze met de juiste ondersteuning nog letterlijk bergen kunnen verzetten.

Gerelateerde titels

Downloaden

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jurn Verschraegen

Jurn Verschraegen is directeur van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, voorzitter van de werkgroep jongdementie Vlaanderen en benoemd expert bij de Hoge Gezondheidsraad.


Van dezelfde auteur:

Mathieu Vandenbulcke

Mathieu Vandenbulcke is arts en hoogleraar aan de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in ouderen- en neuropsychiatrie en behandelt onder andere personen met jongdementie.


Van dezelfde auteur:

Rick de Leeuw

Rick de Leeuw is zanger, schrijver, dichter. Als voorzitter van Het Ventiel ijvert hij voor buddywerking rond mensen met jongdementie.


Persartikels

Samana (september 2020)
Drie mensen met jongdementie in het hooggebergte. Samana sprak met de auteurs van het boek.

Knack Bodytalk (september 2020)
"Met gedetailleerde informatie over het traject en gedeelde eigen ervaringen tonen de deelnemers in deze reisgids dat mensen met en zonder jongdementie samen letterlijk bergen kunnen verzetten en bovenal kunnen genieten."