Een kwestie van tijd Bekijk groter

Een kwestie van tijd

Over langdurige zorg in de psychiatrische kliniek

9789462671454

Verkrijgbaar

Een unieke inkijk in het leven in psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel. Impressies, getuigenissen, anekdotes, foto’s en kunstwerken. Over lijden aan het leven en breekbare, trage zorg.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 288p.

Meer informatie

‘De psychiatrie’ staat onder druk. Regelmatig wordt de sector in één adem met ‘dwang’ en ‘drang’ genoemd, de patiënten heten schuldig voor hun eigen miserie te zijn en dan is er nog de roep om opvang korter te maken en het aantal bedden af te bouwen. Maar wie weet hoe het er echt aan toegaat? Dit boek biedt een unieke inkijk in het leven in psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel. Het bundelt impressies, getuigenissen, anekdotes, foto’s en kunstwerken van patiënten, dokters, verplegers die er al langer wonen of werken. Verhalen over de gelukkigste mens ter wereld, ‘Highway to Hell’ van AC/DC, een boterham met calmant, en de aandrang om ’s nachts mosselen te maken. Maar je leest ook bijdrages van bezoekers als Arnon Grunberg, Luuk Gruwez en Dirk De Wachter die er al dan niet een tijdje kwamen rondhangen. Een boek als een caleidoscoop. Over lijden aan het leven en breekbare, trage zorg.

Downloaden

Auteurs

Werner Peinen

Werner Peinen is sociaal verpleegkundige. Hij is hoofd van de afdeling Vallei binnen de cluster langdurige zorg in PC Bethanië en coördinator van woonproject ‘Het tussenhuis’.


Isabelle Voorspoels

Isabelle Voorspoels is psychoanalytisch psychologe. Ze is verbonden aan de langdurige zorg in PC Bethanië.


Stef Joos

Stef Joos is psycholoog en systeemtherapeut. Hij wertk al 25 jaar in de langdurige zorg.


Persartikels

Kerk & Leven (Maart 2019)
"Het boek biedt een zeldzame inkijk in het ware leven in het psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel, een befaamde instelling waar patiënten vaak jaren verblijven."

Zorgneticuro (16-10-2018)
"Het resultaat is een boek als een caleidoscoop." - lezen

Psychosenet (17-10-2018)
"Een beklijvend boek." - lezen