Bij de psychiater Bekijk groter

Bij de psychiater

Kroniek van een psychiatrische aandoening

9789064450532

Sold out

Een unieke briefwisseling tussen Felix, een patiënt met een ernstige psychiatrische stoornis, zijn vrouw Myriam en een psychiater.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 1997, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

Bij de psychiater is een unieke briefwisseling tussen Felix, een patiënt met een ernstige psychiatrische stoornis, zijn vrouw Myriam en een psychiater. De briefwisseling komt er op initiatief van de patiënt. Felix wenst een behandeling maar verkiest brieven boven afspraken omdat zijn aandacht en stemming zo wisselend zijn. Schriftelijk bestookt hij de dokter met vragen, bedenkingen en humoristische schimpscheuten. De dokter antwoordt met commentaren en raadgevingen. Al schrijvend groeit de verstandhouding tussen de dokter en de patiënt. Felix en zijn vrouw ondergaan een weldadige verandering.

Bij de psychiater reikt verder dan het concrete geval. Het boek exploreert, opent een raam op de wereld van de psychiatrie en op wat er zich tijdens een psychiatrische consultatie afspeelt.

"Dit boek haalt de psychiatrie uit de schemerhoek van obscuur handelen. De openhartigheid van Felix, de moed en mondigheid van Myriam en de eenvoudige menselijkheid van Marc: de triade op haar best! Wie over een portie gezond verstand beschikt, zich kwetsbaar wil opstellen, de nodige lef heeft om naast patiënt en familie te staan, zal in Bij de psychiater een grote stimulans vinden." - Mieke Craeymeersch, directeur Similes

Auteurs

Marc De Hert

Marc De Hert is psychiater-psychotherapeut (PSC Sint-Alexius Elsene en UC Sint-Jozef Kortenberg) en doctor in de biomedische wetenschappen.


Felix Sperans

Felix Sperans is psychiatrisch patiënt. Hij publiceerde onder pseudoniem ook twee romans.
Felix Sperans op Facebook