Ouderen in de samenleving Bekijk groter

Ouderen in de samenleving

Basisboek voor hulp- en dienstverleners

Verkrijgbaar

24,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2006, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

In 2040 zal naar verwachting 25 procent van de Nederlandse bevolking ouder zijn dan 65 jaar. Deze vergrijzing, de multiculturalisering en andere democratische ontwikkelingen, als de afname van het aantal geboorten, hebben grote gevolgen voor de samenleving als geheel. Het toenemende beroep dat ouderen op de zorg- en dienstverlening zullen doen, vraagt om een multidisciplinaire benadering.

Ouderen in de samenleving - Basisboek voor hulp- en dienstverleners biedt een brede inleidende verkenning van vragen rond ouder worden en het ouderenwerk voor de sociaal-agogische, verzorgende, verplegende en dienstverlenende beroepsopleidingen. De auteurs presenteren de praktijk van het ouderenwerk, het beleid ten aanzien van vergrijzing en de voorzieningen voor ouderen vanuit de kernthema's arbeid, inkomen, wonen, tijdsbesteding, gezondheid en zorgverlening. Daarbinnen leggen ze de nadruk op de diversiteit van het ouderenwerk en de noodzaak van een veelvormig antwoord op verschillende behoeften van ouderen.

Elk thema wordt afgesloten met casuïstiek, discussievragen en projectopdrachten. Daardoor is dit boek geschikt voor bespreking en discussie zowel binnen vaste lesgroepen als binnen projectgericht onderwijs.

Beide auteurs zijn als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Dirk Oostelaar werkt aan het instituut voor Recht en Gerrit Wolfswinkel aan het instituut voor Social Work De Horst in Amersfoort.

Auteurs

Dirk Oostelaar


Gerrit Wolfswinkel