Alles en niets Bekijk groter

Alles en niets

Gids voor mensen met bipolaire stoornis en voor wie met hen samenleeft

9789462670860

Verkrijgbaar

Dit stripverhaal legt het ABC van de bipolaire stoornis uit (ook bekend als manisch-depressieve ziekte). Zowel geschikt voor mensen met een bipolaire stoornis als voor hun gezinsleden.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 64p.

Meer informatie

Een bipolaire stoornis – ook bekend als manisch-depressieve ziekte – is een ernstige aandoening waarbij iemands stemming soms heen en weer schommelt tussen twee uitersten. Nu eens voel je je alsof je heel de wereld aankan en dat het nog gaat lukken ook. Dan weer zit je zo diep in de put dat je denkt: ik raak er nooit meer uit. Je slingert heen en weer tussen heel uitgelaten en heel sombere gevoelens, met periodes waarin je je stabieler voelt.

In Alles en niets leggen Marc De Hert, Erik Thys, Geerdt Magiels en Sabien Wyckaert het ABC van de bipolaire stoornis uit. Maar wel op een heel aparte manier. Want dit is geen studieboek maar een stripverhaal. Je hoeft het ook niet van voren naar achteren te lezen maar kan er stukjes van lezen en herlezen.

Alles en niets is al op enkele tienduizenden exemplaren verkocht en werd vertaald in het Frans, het Engels, het Duits en het Grieks. Op algemene vraag geeft EPO het heruit. Zowel geschikt voor mensen met een bipolaire stoornis als voor hun gezinsleden.

De auteurs maken deel uit van Het Mis Verstand, een non-profitorganisatie opgezet om de misverstanden en vooroordelen rond psychiatrische stoornissen te bestrijden. 

Downloaden

Auteurs

Marc De Hert

Marc De Hert is psychiater-psychotherapeut (PSC Sint-Alexius Elsene en UC Sint-Jozef Kortenberg) en doctor in de biomedische wetenschappen.


Erik Thys

Erik Thys is psychiater (PSC St.-Alexius Elsene en UPC KU Leuven Campus Kortenberg), kunstenaar en musicus. Hij schreef onder andere Psychogenocide. Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi’s (2015) en tekende ook de stripverhalen Het geheim van de ruimtelift (2008), Het geheim van de hersenchip (2011), een bestseller in veertien talen, en Alles en niets (2017).


Geerdt Magiels

Geerdt Magiels is (media)bioloog en (wetenschaps)filosoof. Hij publiceert over geneesmiddelen, gezondheid, gezondheidszorg, kunst en wetenschap.


Sabien Wyckaert

Sabien Wyckaert is psychiater.


Persartikels

Dirk De Wachter, psychiater
"Dit is bij mijn weten de meest geschikte informatiebron over bipolaire stoornis: wetenschappelijk verantwoord, toegankelijk, creatief, herkenbaar en bovenal met het grootste respect voor de mens achter de diagnose."

Bodytalk (Februari 2018)
"Een parel." - lezen

nbd biblion (27-12-2017)
"Toegankelijk geschreven en heel geschikt voor mensen met een bipolaire stoornis en hun omgeving. Voor een breed publiek."

Neuron (22-10-2017)
"Dit boek is een zeer goede informatiebron over bipolaire stoornis: het is wetenschappelijk verantwoord, toegankelijk, creatief, herkenbaar en bovenal geschreven “met het grootste respect voor de mens achter de diagnose”, zegt Dirk De Wachter, psychiater en hoogleraar. Dit boek is geschreven en getekend voor mensen met een bipolaire stoornis en voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met bipolariteit."