Leren met autisme Bekijk groter

Leren met autisme

Autistisch denken in de onderwijspraktijk

Verkrijgbaar

Dit boek verheldert, aan de hand van de AutismeCentraalMethodiek, gedragsproblemen in de klas vanuit autistisch denken en biedt een concrete aanpakstrategie waarin er plaats is voor zowel omgevingsaanpassingen als vaardigheden leren.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 152p.

Meer informatie

Leren en studeren is niet altijd een pretje. Of je nou autisme hebt of niet. Wanneer ouders of onderwijsprofessionals geconfronteerd worden met gedrag dat dit duidelijk maakt, liggen oplossingen niet meteen voor de hand. ‘Het is maar gewoon flauw doen’, ‘Ze wil niet geholpen worden’ of ‘Hij vraagt alleen maar aandacht’ zijn dan veel gebruikte interpretaties van moeilijke momenten, thuis of in de klas.

Dit boek wilt verder kijken dan gedrag. Aan de hand van de AutismeCentraalMethodiek worden heel wat uitspraken met een andere, inspirerende blik bekeken. Wat is de mogelijke oorzaak van moeilijkheden en vooral, hoe kunnen we ze autismevriendelijk en efficiënt aanpakken? Elk probleem wordt verhelderd vanuit autistisch denken en krijgt een concrete aanpakstrategie op dubbelspoor waarin er plaats is voor zowel omgevingsaanpassingen als vaardigheden leren.

Uitgave i.s.m. Autisme Centraal

Auteurs

Kobe Vanroy

Kobe Vanroy is educatief medewerker bij Autisme Centraal. Hij was jarenlang leerkracht en leerlingenbegeleider van jongeren met autisme. Met zijn praktijkervaring geeft hij opleidingen in binnen- en buitenland en schreef hij mee aan Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs en Aap-zee-koe 2, een schrijfprogramma voor kinderen met autisme.


Persartikels

Eureka Letop (10-03-2016)
"Doorheen het hele boek wordt duidelijk dat er in autisme geen "one size fits all" - oplossingen zijn. Naar elk beschreven gedrag wordt met een andere, inspirerende blik gekeken. De zoektocht naar mogelijke oorzaken en oplossingen wordt gepresenteerd als een boeiende uitdaging." - lezen