Langer thuis met dementie Bekijk groter

Langer thuis met dementie

De (on)mogelijkheden in beeld

9789462670464

Verkrijgbaar

In dit boek staan de verschillende manieren centraal waarop we mensen met dementie kunnen ondersteunen om zelfstandig thuis te wonen, zoals psycho-educatie, een goed samenspel van ambulante hulpverlening of technologie en woningaanpassingen.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

In Vlaanderen hebben ongeveer 116.000 mensen dementie. Daarvan woont naar schatting 70% thuis. Daar zo lang mogelijk blijven is de wens van velen. Het Vlaamse beleid zet daar ook op in. Maar zelfstandig thuiswonen is voor personen met dementie niet altijd vanzelfsprekend. In dit boek staan de verschillende manieren centraal waarop we hen kunnen ondersteunen, zoals psycho-educatie, een goed samenspel van ambulante hulpverlening of technologie en woningaanpassingen. Langer thuis met dementie. De (on)mogelijkheden in beeld is voor professionals en beleidsmensen uit ambulante en residentiële zorg of (lokale) overheden geschreven. Ook personen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers kunnen er inspiratie uit halen. De auteurs zien het boek ook als verdere aanzet in het debat naar haalbaarheid van zorg en begeleiding thuis voor mensen met dementie en hun familie.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Jan Steyaert

Jan Steyaert is wetenschappelijk medewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en betrokken bij de masteropleiding sociaal werk van de Universiteit Antwerpen en SAM, Steunpunt mens en samenleving.


Stefanie Meeuws

Stefanie Meeuws werkt bij het regionale Expertisecentrum Dementie Vlaanderen Sophia (Kortrijk).


Persartikels

BOp magazine (Mei-juni 2016)
"De verdienste van dit boek is tevens het feit dat in beknopte hoofdstukken de verschillende elementen beschreven worden die met dementie te maken hebben, een stuk beschouwend is en tal van vragen oproept die verder het maatschappelijk debat voeding kunnen geven. Het boek gaat ook in op de soms negatieve beeldvorming die er tegenwoordig in de samenleving nog steeds heerst."

Gezond Thuis (December 2015)
"De meeste mensen blijven graag zolang mogelijk thuis wonen, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Het boek 'Langer thuis met dementie' doet verschillende mogelijkheden uit de doeken om je daar toch bij te helpen, zoals woningaanpassingen, een goed samenspel van ambulante hulpverlening of technologie die mensen kunnen ondersteunen. Personen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers kunnen er inspiratie uithalen."