Help! Mijn kind heeft een eetstoornis Bekijk groter

Help! Mijn kind heeft een eetstoornis

9789462670273

Sold out

Wat kunnen we leren uit de verhalen van familieleden van een kind met een eetstoornis? Hoe steun je je kind tijdens het ziekte- en herstelproces? Dit boek beantwoordt de vragen die er toe doen.

Meer details

18,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 192p.

Meer informatie

Zondag 13 september 2009. De hemel valt op het hoofd van Linda en Johnny. Hun dochter Chloë overlijdt aan de gevolgen van eetstoornis anorexia nervosa. Het meisje is nog geen zestien. Was het Chloë’s lot te sterven? Uiteraard niet. Ze had sneller gepaste zorg moeten krijgen. In de plaats daarvan hoorden zij en haar ouders: ‘Sorry, er is een wachttijd van zes maanden.’ Dit boek valt uiteen in twee delen. In het eerste komt de huisarts van Chloë aan het woord, in het tweede een klinisch psychologe. Beiden hebben één doel: een betere hulpverlening. Want helaas lopen er veel potentiële Chloë’s rond. Ze worden steeds jonger. ‘Ons jongste patiëntje is acht’, verklaarde een kinder- en jeugdpsychiater van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen onlangs. Wat kunnen we leren uit de verhalen van familieleden van een kind met een eetstoornis? Hoe kunnen familieleden die pas met de diagnose geconfronteerd worden zich voorbereiden op wat komt? Hoe steun je je kind tijdens het ziekte- en herstelproces? Help! Mijn kind heeft een eetstoornis beantwoordt de vragen die er toe doen.

Auteurs

Els Verheyen

Els Verheyen is klinisch psychologe. Zij werkt als coördinator bij de patiënten- en familievereniging Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa. Daarnaast is zij als docente en als gastspreker verbonden aan UC Leuven-Limburg.


Staf Henderickx

Staf Henderickx was huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Hij publiceerde bij EPO o.a. Dokter, ik ben op, Help! Mijn kind heeft een eetstoornis (2015) en Van mammoet tot big mac. Een geschiedenis van onze voeding (2017).


Persartikels

Caleidoscoop (Januari-februari 2017)
"Dit vlot leesbare boekje is geen theoretisch kinderpsychiatrisch werk over eetproblemen. Wel is het een leerrijke en vooral bruikbare handleiding voor ouders en voor al wie met anorexia of boulimie geconfronteerd wordt. Met zijn levensechte getuigenissen en de talrijke praktische tips en raadgevingen, kan het de aanpak en de communicatie met kinderen met een eetstoornis wezenlijk vooruit helpen, niet enkel binnen het gezin maar ook op school. Erg nuttig dus voor CLB'ers!"

Bodytalk (juni 2015)
"Naast concrete informatie en herkenbare verhalen bevat het veel praktische tips en nuttige adressen" – recensie

De Morgen (9-03-2015)
"Ouders moeten alles weten over annorexia." - artikel

Het Laatste Nieuws (9-03-2015)
"Neen, annorexia is de wereld nog niet uit." – artikel

Het Belang van Limburg (7-03-2015)
"Chloë mag niet voor niets gestorven zijn." - interview