Het geheim van de hersenchip Bekijk groter

Het geheim van de hersenchip

Zelfgids voor mensen met een psychose

9789064457180

Verkrijgbaar

Voor mensen die lijden aan een psychose wil dit boek een houvast zijn in tijden van verwarring of eenzaamheid. Met praktische tips en concrete informatie.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 72p.
Extra volledig in kleur

Meer informatie

In 2000 verscheen de eerste druk van dit speciaal voor mensen die lijden aan een psychose geschreven en getekende stripverhaal. Ondertussen is het een bestseller in veertien talen. Nu is er deze nieuwe, volledig herziene versie in kleur van deze voor velen onmisbare zelfhulpgids.

Het geheim van de hersenchip vertelt wat een psychose wel en niet is, welke soorten er zijn, wat de wetenschap wel en niet weet over de ziekte, en op welke manier ze kan worden behandeld. Deze nieuwe versie besteedt extra aandacht aan de recentste inzichten over risicofactoren, eerste symptomen, mogelijke oorzaken, behandeling en verloop.

Maar het is zeker geen studieboek. Tekst en strip leggen uit hoe je als patiënt zo goed mogelijk met deze aandoening kunt omgaan. Het boek is ook bruikbaar voor iedereen die van dichtbij of veraf te maken heeft met mensen met een psychose. Met beknopte teksten, praktische tips en concrete informatie wil Het geheim van de hersenchip een houvast zijn in tijden van verwarring of eenzaamheid.

De auteursrechten voor dit boek gaan naar het Op de Pedalen voor Psychose-Onderzoek - alle info over het project

Gerelateerde titels

Auteurs

Marc De Hert

Marc De Hert is psychiater-psychotherapeut (PSC Sint-Alexius Elsene en UC Sint-Jozef Kortenberg) en doctor in de biomedische wetenschappen.


Geerdt Magiels

Geerdt Magiels is (media)bioloog en (wetenschaps)filosoof. Hij publiceert over geneesmiddelen, gezondheid, gezondheidszorg, kunst en wetenschap.


Erik Thys

Erik Thys is psychiater (PSC St.-Alexius Elsene en UPC KU Leuven Campus Kortenberg), kunstenaar en musicus. Hij schreef onder andere Psychogenocide. Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi’s (2015) en tekende ook de stripverhalen Het geheim van de ruimtelift (2008), Het geheim van de hersenchip (2011), een bestseller in veertien talen, en Alles en niets (2017).