Brein bedriegt Bekijk groter

Brein bedriegt

Autisme en normale tot hoge begaafdheid

Verkrijgbaar

Compleet herziene editie van de bestseller onder de autismeboeken. Met nieuwe inzichten, o.m. over diagnostiek en begeleiding, maar met dezelfde, toegankelijke stijl van vroeger.

Meer details

19,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2013 - 2015, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord 'Asperger' in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Voor heel wat mensen betekende Brein bedriegt een eerste moment van herkenning en zelfs de uitweg uit een jarenlange zoektocht naar een diagnose.

Sindsdien is het aantal begaafde personen met een diagnose uit het autismespectrum spectaculair toegenomen. Er zijn ook heel wat nieuwe inzichten in het autisme zoals zich dat uit bij mensen met een normale of hoge intelligentie. En naast de toenmalige hardnekkige misverstanden zijn er ook nieuwe ontstaan. Zoals: iedereen is een beetje autistisch. Of: het autistisch brein bedriegt nog steeds...

In deze compleet herziene editie herleest Peter Vermeulen het oorspronkelijke boek en biedt hij nieuwe inzichten, onder meer over diagnostiek en begeleiding. De inhoud is nieuw, de stijl dezelfde als toen.

Uitgave in co-editie met Autisme Centraal (Vlaamse Dienst Autisme, partner binnen Vijftact vzw) en uitgeverij Acco

Auteurs

Peter Vermeulen

Peter Vermeulen is gezinspedagoog en als autismedeskundige werkzaam bij Autisme Centraal. Hij geniet internationale bekendheid en is een veel gevraagd spreker.


Persartikels

Psyche & Brein (december 2013)
"Aanschouwelijk legt de auteur de autistische manier van waarnemen en denken uit." – Recensie

De Standaard (6-12-2013)
"Niet iedereen met Asperger is zo’n supertalent" – Artikel