Gewoon buitengewoon Bekijk groter

Gewoon buitengewoon

9789064456459

Verkrijgbaar

Dit boekje maakt autisme bespreekbaar voor kinderen en neemt hun vragen daarover ernstig. Met een pedagogische leidraad.

Meer details

15,75 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 32p.
Extra geïllustreerd, volledig in vier kleuren

Meer informatie

Ward is dol op treinen, op zich niet zo speciaal maar Ward kan er wel uren over praten, gaat elk weekend met zijn papa naar de treinen kijken en als hij tekent... zijn het vaak treinen.
In de klas zit Ward vaak een beetje apart en ook op de speelplaats loopt hij wel eens helemaal alleen. Hij reageert een beetje vreemd op andere kinderen en zijn klasgenootjes stellen zich dan ook heel wat vragen. Ze lijken zich ook wel eens te ergeren aan het feit dat voor Ward soms andere regels gelden.
Gelukkig is er Noor, Wards vriendinnetje. Zij neemt Ward gewoon zoals hij is, en past zich een stukje aan hem aan zodat ze samen toch plezier kunnen beleven. Noor weet dat Ward autisme heeft, ook al begrijpt ze nog niet helemaal wat dat precies is...

Met een pedagogische leidraad door Autisme Centraal.

Uitgave i.s.m. Autisme Centraal (Vlaamse Dienst Autisme, partner binnen Vijftact vzw)

Auteurs

Ellen Verspeeten

Ellen Verspeeten studeerde orthopedagogie aan de Universiteit Gent en werkt als pedagogisch begeleidster bij de thuisbegeleidingsdienst De Kangoeroe. Gewoon buitengewoon is haar eerste kinderboek, geïllustreerd door de Oostenrijkse tekenaar en schilder Michael Roher. Het is het creatieve product van een intensieve studie van vier kinderen met autisme die school lopen in het gewoon onderwijs.


Persartikels

Flanders Today (03-03-2010)
"Simply extraordinary - A first-time author's book about an autistic child gets classrooms talking" - bespreking door Alan Hope

Vrouwen met Vaart (ledenblad KVLV) (maart 2010)
Aan de hand van voor elk lagereschoolkind herkenbare situaties wordt in het boekje Gewoon buitengewoon het autisme van Ward zichtbaar gemaakt. De heldere leidraad bij het verhaal maakt zijn autisme ook voor de (voor)lezer inzichtelijk. Gewoon een buitengewoon boekje!

Steven Degrieck, Autisme Centraal

"Aan de hand van voor elk kind op de lagere school herkenbare situaties en gebeurtenissen wordt het autisme van Ward zichtbaar gemaakt. De heldere leidraad bij het verhaal maakt zijn autisme ook voor de (voor)lezer inzichtelijk. Gewoon een buitengewoon boekje!"

Prof. Geert Van Hove, Disability Studies en Inclusieve Opvoeding UGent en VUB
"Kinderen stellen zich allerlei vragen over de wereld rondom hen. Dit boekje maakt autisme bespreekbaar voor kinderen en neemt hun vragen ernstig."