Het geheim van de ruimtelift Bekijk groter

Het geheim van de ruimtelift

(stripverhaal)

9789064454837

Verkrijgbaar

Het allereerste stripverhaal over autisme. Een verhaal dat herkenbaar is voor veel begaafde mensen met een autismespectrumstoornis, maar ook voor hun omgeving.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2008 - 2009, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 100p.

Meer informatie

Het geheim van de ruimtelift vertelt het verhaal van Linus, een jongen met een passie voor computers en liften. De klasgenoten van Linus noemen hem Mr. Spock omdat hij overeenkomsten vertoont met het personage uit Star Trek: net als Mr. Spock analyseert hij de wereld rationeel en analytisch.
Linus is gefascineerd door allerlei details in zijn omgeving, maar heeft daar tegelijkertijd ook veel last van. Wat klasgenoten en andere mensen uit zijn omgeving doen en zeggen, is voor hem een groter geheim dan de werking van liften. Het liefst van al sluit hij zich af van al die verwarrende zaken. Onderzoek bij de psycholoog wijst uit dat Linus een autismespectrumstoornis heeft...

Het geheim van de ruimtelift is het allereerste stripverhaal over autisme.

Erik Thys brengt een verhaal in beeld dat herkenbaar is voor veel begaafde jongeren met een autismespectrumstoornis, maar ook voor hun omgeving: ouders, klasgenoten, leerkrachten. De strip maakt autisme toegankelijk en bespreekbaar voor een breed publiek. Achteraan de strip vertellen deskundigen van Autisme Centraal hoe je het stripverhaal kan gebruiken bij psycho-educatie en sensibilisering. Maar het is en blijft in de eerste plaats natuurlijk een goed stripverhaal dat je ook gewoon voor het plezier kan lezen.

Uitgave i.s.m. Autisme Centraal

Auteurs

Erik Thys

Erik Thys is psychiater (PSC St.-Alexius Elsene en UPC KU Leuven Campus Kortenberg), kunstenaar en musicus. Hij schreef onder andere Psychogenocide. Psychiatrie, kunst en massamoord onder de nazi’s (2015) en tekende ook de stripverhalen Het geheim van de ruimtelift (2008), Het geheim van de hersenchip (2011), een bestseller in veertien talen, en Alles en niets (2017).


- Autisme Centraal