Seks@autisme.kom Bekijk groter

Seks@autisme.kom

Een programma voor relationele en seksuele vorming voor (rand) normaalbegaafde jongeren en volwassenen met autisme - Deel 1: seksualiteit

Verkrijgbaar

Dit boek komt tegemoet aan de grote nood aan seksuele vorming voor jongeren en volwassenen met autisme... met werkbladen op cd-rom

Meer details

30,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze grote paperback
Aantal pagina's 228p.
Extra met werkbladen op cd-rom

Meer informatie

Dit boek komt tegemoet aan de grote nood aan seksuele vorming voor jongeren en volwassenen met autisme...

Een werkgroep van autismedeskundigen, onder leiding van Dr. Hans Hellemans, paste een werkboek voor mensen met een verstandelijke beperking (boek SEKS@RELATIES.KOM van Greet Conix) aan voor het gebruik bij jongeren en volwassenen met autisme. Onderzoek aan de universiteiten van Gent en Antwerpen toonde een positief effect van het vormingsprogramma: jongeren en volwassenen met autisme die het werkboek hadden doorgenomen, praatten makkelijker over seks en heel wat (autistische) misverstanden en hiaten verdwenen. Dit werkboek biedt inspiratie om een voor mensen met autisme ingewikkeld en abstract thema op een concrete en heldere wijze bespreekbaar te maken.

Het uitgebreide ondersteunende visuele materiaal (foto's, tekeningen en werkbladen op de bijhorende cd-rom) bevordert de communicatie over seksualiteit. Thema's die aan bod komen zijn lichaam, lichamelijke veranderingen, seksuele gevoelens, masturbatie, voortplanting, vrijen, zwangerschap, geboorte, voorbehoedmiddelen, seksueel overdraagbare aandoeningen.

Indien u problemen hebt met het opstarten van de dvd of het printen van de werkbladen, raadpleeg dan onze instructies (pdf)

Uitgave i.s.m. Autisme Centraal, Gent

Auteurs

Hans Hellemans

Hans Hellemans werkt als kinder- en jeugdpsychiater in het Universitair Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen/ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (UCKJA/ZNA).


Peter Vermeulen

Peter Vermeulen is gezinspedagoog en als autismedeskundige werkzaam bij Autisme Centraal. Hij geniet internationale bekendheid en is een veel gevraagd spreker.


Van dezelfde auteur:

Greet Conix

Greet Conix is sociaal agoog en coördinatrice van VMG.