Partners in autisme Bekijk groter

Partners in autisme

Relaas van (on)gewone relaties

9789064454233

Verkrijgbaar

Hoe gelijkaardig en verschillend beleven mensen met en zonder autisme hun partnerrelatie? Twaalf partners in autisme doen hun verhaal. Met commentaren van prof. Jean Steyaert, Francis Pascal en Peter Vermeulen

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006 - 2015, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.

Meer informatie

Hoe gelijkaardig en verschillend beleven mensen met en zonder autisme hun partnerrelatie?
De vraag die daarbij telkens weer opduikt, is wie zich wanneer en in welke mate moet aanpassen aan de ander.
Want de hersenen van mensen met autisme verwerken informatie op een andere manier, en dat heeft indringende gevolgen op het vlak van sociaal inzicht, van sociale vaardigheid. Mensen met autisme hebben het moeilijk anderen spontaan aan te voelen, ze ervaren prikkels anders, ze zien eerder de bomen dan het bos, ze voelen niet automatisch aan wat wel en niet belangrijk is, ze communiceren zeer concreet enz. Dit verschil leidt geregeld tot misverstanden en verstoorde relaties; praten over gevoelens is niet vanzelfsprekend, en wat als je niet kan doen alsof?
Dat neemt niet weg dat mensen met autisme deugddoende partnerrelaties kunnen hebben, al moet de ene partner alles ‘beredeneren’ terwijl de andere bijna automatisch aanvoelt wat wordt bedoeld en gewenst. In dit boek doen twaalf partners in autisme hun verhaal.

Met commentaren van geneticus en psychiater prof. Jean Steyaert, psychotherapeut Francis Pascal en autismedeskundige Peter Vermeulen.

Uitgave i.s.m. de Vlaamse Vereniging Autisme, Gent

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Cis Schiltmans (red.)

Cis Schiltmans, moeder van een zoon met autisme, is twintig jaar actief in de Vlaamse Vereniging Autisme en in het vormingswerk met ouders en dienstverleners. Bijzonder belang hecht ze aan de ervaringsdeskundigheid van ouders en mensen met autisme, aan sterk makende onderlinge ondersteuning en aan het herstel en de opbouw van een sociaal netwerk.