Ze noemen mij Gabriël Bekijk groter

Ze noemen mij Gabriël

Opgroeien met ernstig autisme

9789064454059

Sold out

Gabriël is ernstig autistisch. Zijn moeder beschrijft wat het is te leven met een opgroeiend kind met dergelijke moeilijkheden. Wat dit boek ver boven andere casestudies uittilt, is het talent van Kate Rankin de wereld door de ogen van Gabriël te zien.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Gabriël is ernstig autistisch. Hij leeft in zichzelf gekeerd. In dit boek beschrijft zijn moeder wat het is te leven met een opgroeiend kind met dergelijke moeilijkheden. Wat dit boek ver boven andere casestudies uittilt, is het talent van Kate Rankin de wereld door de ogen van Gabriël te zien. Zo stelt zij de lezer in staat iets te voelen van wat het wil zeggen, te zijn als Gabriël.
Ik was erg geraakt door Kate Rankins relaas van het leven met haar zoon Gabriël, die speelt met fluortape, rubberen handschoenen, sleutelhangers en koordjes. Als hij 15 is, is hij incontinent, heeft gewelddadige buien, spreekt niet, bonst met het hoofd, toont geen spontane affectie en eist voortdurend de aandacht op. Het is een verhaal van menselijk uithoudingsvermogen, van trouw, frustratie en aanvaarding. Het stelt de prangende vraag naar de levenskwaliteit met (en rond) autisme en naar hoe mensen met een ander perspectief denken en voelen. - Times Educational Supplement

Auteurs

Kate Rankin

Kate Rankin leeft in het Britse Hertfordshire en is de moeder van drie zonen, van wie er één een ernstige autismespectrumstoornis heeft. Haar boek verscheen in 2000 in het Engels onder de titel Growing Up Severely Autistic. They Call Me Gabriel.