De gestalttherapie tussen toen en straks [herwerkte versie] Bekijk groter

De gestalttherapie tussen toen en straks [herwerkte versie]

9789064453205

Verkrijgbaar

32,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2003
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 550p.

Meer informatie

De heruitgave van dit standaardwerk voor de gestalttherapie is een volledig herwerkte editie geworden. Het boek is ingekort, aangevuld en gecorrigeerd. Het sluit nog meer aan bij de accentverschuivingen die er de afgelopen decennia zijn geweest in de psychotherapie en dus ook in de gestalttherapie en vormt daardoor een up to date en meer overzichtelijk boek voor de studie en het gebruik van de gestalttherapie.
De wisselwerking tussen persoon en omgeving wordt consequent als uitgangspunt genomen om ontwikkelingsprocessen en therapeutische processen te onderzoeken. De auteur behandelt pathologie, procesdiagnose en eindigt met de therapeutische relatie als synthese van het gestaltproces.

'Als ik Perls was, zou ik blij zijn met dit boek!' (Veronique Vermeir, Gestalt)

Auteurs

Georges Lambrechts

Georges Lambrechts (Bilzen, 1928) studeerde theologie en familiale en seksuologische wetenschappen. Hij is een pionier van de gestalt in Vlaanderen.
Hij publiceerde talrijke artikels en boeken, oa. Je lichaam als kans (1975), Het eigen gezicht van de gestalttherapie (1994) en, samen met Roosje Yserbyt, In staat van orgasme. Reichs visie en invloed op de psychotherapie (1998). Hij is werkzaam in de gestalttherapieopleiding van het Instituut voor Communicatie te Kortrijk. website