Jikke Pikke komt er wel Bekijk groter

Jikke Pikke komt er wel

9789064452963

Verkrijgbaar

Opnieuw verkrijgbaar: het eerste boek over autisme voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Ook bijzonder geschikt als studiewerk voor hulpverleners.

Meer details

15,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2003 - 2009, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 136p.

Meer informatie

Jikke is een jongen van acht met bruine krullen. Pestkoppen roepen soms 'Jikke Pikke' naar hem. Dat komt omdat hij wel slim is, maar toch ook anders. Praten bijvoorbeeld: Jikke praat met de bomen. En wanneer hij het naar zijn zin heeft, praat hij hardop met zichzelf. Maar praten en tegelijk zijn veters strikken, dat gaat niet goed. Dat komt omdat Jikke autist is.
Het is leuk te lezen wat Jikke allemaal denkt en doet: in de tuin, in het bos, bij de tandarts, in het zwembad, op de kinderboerderij, op een feestje. Want Jikke wil het liefst net zoals de andere kinderen zijn. En erbij horen.

Het eerste boek over autisme voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Ook bijzonder geschikt als studiewerk voor hulpverleners in medische kinderdagverblijven of voor leerkrachten speciaal onderwijs.

Met illustraties van Paul Verrept

Auteurs

Renée Veenstra

Renée Veenstra is een Nederlandse freelance-journaliste. Veenstra over haar boek: "Ik heb dit boek over autisme speciaal geschreven voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Over dit onderwerp bestaan geen boeken voor deze leeftijdgroep, terwijl kinderen met autisme door hun normale tot bovengemiddelde intelligentie vaak wel op de gewone lagere (basis-)school zitten. Het is mijn intentie om door middel van dit boek het begrip voor deze kinderen te vergroten. Vooral ook om te laten zien dat dit kinderen zijn die midden in de maatschappij staan, zij het op hun eigen wijze."