Dag vreemde man Bekijk groter

Dag vreemde man

Over partners met autisme

9789064452062

Verkrijgbaar

Met mondjesmaat dringt nu het besef door dat normaalbegaafde kinderen met autisme er net als anderen van dromen ooit een intieme relatie aan te gaan. Is dat haalbaar? In dit boek doen vrouwen en mannen van partners met autisme hun verhaal.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2000 - 2005, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Moeders van kinderen met autisme hebben het lang geleden ook moeten horen: ze waren autoritair, dominant, te koel of te toegeeflijk. Pas sinds een jaar of twintig begrijpen we dat autisme in de hersenen zit. Het is niet de schuld van de moeder. Vrouwen en mannen die een partner met autisme hebben, vinden stilaan ook gehoor. Het heeft lang geduurd: ook zij waren eerst autoritair, dominant en koel. Met mondjesmaat dringt nu het besef door dat normaalbegaafde kinderen met autisme er net als anderen van dromen ooit een intieme relatie aan te gaan. Is dat haalbaar? In dit boek doen vrouwen en mannen van partners met autisme hun verhaal.

Uitgave i.s.m. de Vlaamse Dienst Autisme, Gent

"De partners in dit boek zijn niet bedrogen door hun man of vrouw maar door het autisme." - Peter Vermeulen, auteur, gezinspedagoog en autismedeskundige bij de Vlaamse Dienst Autisme, in zijn Voorwoord.

Auteurs

Veerle Beel

Veerle Beel (1962, Roeselare) studeerde Germaanse talen in Leuven en is journaliste bij De Standaard, met een bijzondere belangstelling voor sociale en maatschappelijke thema's. In 1999 publiceerde ze samen met fotograaf Clem Willems het boek Kinderen van schaduw en saffraan, een reisverslag over straatkinderen in India (uitg. Broederlijk Delen/Lannoo).