Drug-skenner Bekijk groter

Drug-skenner

Wat iedereen moet weten over drugs, alcohol en medicatie

9789064451683

Sold out

Een boek over het brede gamma van drugs en hoe ze gebruikt worden.

Meer details

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2000, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

Zowel het aanbod als de bereikbaarheid van de verschillende (oude en nieuwe) drugs en andere pep- en roesmiddelen is groot. Een drugsvrije samenleving is meer dan ooit een illusie. Chemisch-farmaceutische bedrijven en drank- en tabaksproducenten brengen om de haverklap nieuwe, "betere" medicijnen, dranken (breezers, smart-drinks...) of sigaretten op de markt.

Leven en opgroeien vandaag betekent dan ook leren omgaan met die brede waaier van legale en illegale middelen. Logisch dat er veel verwarring en veel vragen zijn! Wat mag en wat niet? Hoeveel is te veel? Hoe omgaan met jonge "gebruikers", thuis en op school? Mag alcohol samen met pillen? Wat als het uit de hand loopt? Legaliseren of niet?

Drug-skenner is een informatieboek over het brede gamma van middelen en over hoe ze gebruikt worden. Met tips voor een veilig gebruik en met oog voor signalen die op problemen wijzen. Ook de mogelijkheden binnen de hulpverlening worden aangegeven.

Drug-skenner nodigt de lezer uit op een bewuste manier met roesmiddelen om te gaan, zowel wat betreft het eigen gebruik als wat betreft het vormen van een eigen mening en houding.

Drug-skenner is hét standaardwerk over deze problematiek van een specialist, voor iedereen die met roesmiddelen in contact komt.

Auteurs

Geert Dom

Geert Dom is psychiater en psychotherapeut. Hij is verantwoordelijke van de verslavingssector in het Psychiatrisch Centrum van de Broeders Alexianen in Boechout bij Antwerpen en medisch directeur van Altox vzw te Antwerpen.