Gandhi Bekijk groter

Gandhi

Activist en spiritueel leider

9789463403313

Verkrijgbaar

In dit boek ligt de nadruk op Gandhi’s ontwikkeling van verlegen jongen tot politiek activist en spiritueel leider. We volgen hem langs alle belangrijke gebeurtenissen in zijn kleurrijke leven.

Meer details

24,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 248p.

Meer informatie

Met een voorwoord van Paul van der Velde

‘Ik heb de wereld niets nieuws te vertellen. Waarheid en geweldloosheid zijn zo oud als de nacht.’ 

Deze uitspraak van Mahatma Gandhi is een voorbeeld van de bescheidenheid van de man, die uitgroeide tot de grote leider van het Indiase volk. Hij zette zich onvermoeibaar in voor harmonie tussen hindoes en moslims, voor acceptatie van kastelozen als gelijkwaardige burgers en voor de positie van vrouwen. Met kleinschalige dorpseconomieën en een sobere, vegetarische levensstijl bestreed hij honger en armoede. Tegelijkertijd zocht hij steeds opnieuw naar de essentie van het leven. ‘Moraliteit’ was bij Gandhi gedurende zijn hele leven de basis van zijn handelen. 

In dit boek ligt de nadruk op Gandhi’s ontwikkeling van verlegen jongen tot politiek activist en spiritueel leider. We volgen hem langs alle belangrijke gebeurtenissen in zijn kleurrijke leven: van zijn jeugd in India en zijn studententijd in Londen via zijn werk als advocaat in Zuid-Afrika tot de man die miljoenen mensen wist te inspireren tot geweldloos verzet in de strijd tegen de Britse overheersing. 

Auteurs

Elisabeth Bax

Elisabeth Bax studeerde MO II geschiedenis en maatschappijleer aan de Vrije Leergangen van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna studeerde zij af in de sociaal-culturele wetenschappen met het doctoraalexamen ‘Vrouw en Beleid’. Een aantal reizen naar India heeft haar geïnspireerd tot een intensieve studie over Gandhi.