Herman van Praag Bekijk groter

Herman van Praag

Ooggetuige en revolutionair psychiater

9789463403320

Verkrijgbaar

In deze biografie volgen we Van Praag in zijn ontwikkeling van onzekere jongen naar een zelfbewuste jongeman, van literair actief student tot internationaal befaamd grondlegger van de biologische psychiatrie. Tegen de achtergrond van een turbulent tijdsgewricht.

Meer details

44,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Damon
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 600p.
Extra met leeslint

Meer informatie

Met een voorwoord van René Kahn

Na zijn ervaringen in de concentratiekampen van de Tweede Wereldoorlog weet Herman van Praag als Holocaust-overlevende het roer om te gooien. ‘Iets van het leven maken!’ – het is zijn vurige wens. Dat iets blijkt veel. 

In deze biografie volgen we Van Praag in zijn ontwikkeling van onzekere jongen naar een zelfbewuste jongeman, van literair actief student tot internationaal befaamd grondlegger van de biologische psychiatrie. Hierbij komt hij zelf ruimschoots aan het woord. We leren hem kennen als strijdbaar, gedisciplineerd en principieel mens, die staat voor zijn waarden en ervoor heeft willen vechten. Maar ook als mens met grote liefde voor zijn gezin en voor het jodendom. Dit tegen de achtergrond van een turbulent tijdsgewricht.

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Henk Haenen

Henk Haenen (1948) studeerde geschiedenis en filosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en promoveerde op Afrikaans denken: ontmoeting, dialoog en frictie. Hij geeft colleges Afrikaanse filosofie aan instellingen als Filosofie Oost-West en School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen en publiceerde in 2012 Sage filosofie. Pleidooi voor Afrikaanse wegen naar zelfstandigheid.