Hoe Parijs de Revolutie maakte en de Revolutie Parijs Bekijk groter

Hoe Parijs de Revolutie maakte en de Revolutie Parijs

9789462674080

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

Als een volleerd reisleider neemt Jacques Pauwels de lezer op sleeptouw door de stormachtigste jaren uit de geschiedenis van de stad aan de Seine.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2023
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 380p.
Verwachte verschijningsdatum januari 2023

Meer informatie

Eigenlijk was de Franse Revolutie de Parijse Revolutie. Ze begon met de bestorming van de Bastille door een ongedisciplineerde menigte sansculotten, bereikte haar hoogtepunt met de onthoofding van koning Lodewijk XVI op de Place de la Concorde en beleefde haar zwanenzang toen diezelfde sansculotten, nu als soldaten van Napoleons leger, uit de hoofdstad weg marcheerden. Parijs maakte via de revoluties van 1789, 1830, 1848 en 1871 een nieuw Frankrijk en omgekeerd produceerden die revoluties een nieuw Parijs: de Franse hoofdstad metamorfoseerde op minder dan een eeuw van een ville royale tot een bourgeois Babylon, met de Eiffeltoren als (fallisch?) symbool. Als een volleerd reisleider neemt Jacques Pauwels de lezer op sleeptouw door de stormachtigste jaren uit de geschiedenis van de stad aan de Seine. De historische ontrafeling van de Revolutie wordt zo ook een wandeltocht door het toenmalige én het hedendaagse Parijs. Met talrijke illustraties.

Compleet herziene editie van Het Parijs van de sansculotten.

Auteurs

Jacques R. Pauwels

Jacques R. Pauwels doceerde aan meerdere universiteiten in Canada en publiceerde in Canada, de VS, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Cuba, Ecuador, Rusland, Turkije, Zuid-Korea en België over onderwerpen zoals de twee wereldoorlogen en de Franse Revolutie.
Website van Jacques R. Pauwels