'Blijf gezond!' Bekijk groter

'Blijf gezond!'

Het levensverhaal van Louis Hartlooper

9789086842513

Verwacht

Vul uw e-mail adres is, dan wordt u verwittigd wanneer het door u gekozen boek verschenen is.

De vier belangrijkste vrouwen in het bestaan van Louis Hartlooper, de verpersoonlijking van la belle époque, schilderen een intieme portret van de man die Utrecht een prominente plaats gaf in de Nederlandse filmgeschiedenis en precies 100 jaar geleden overleed.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2022
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 224p.
Extra met 16 pagina’s kleurkatern
Verwachte verschijningsdatum april 2022

Meer informatie

Louis Hartlooper is de verpersoonlijking van la belle époque, een bloeiperiode in de geschiedenis die vijfentwintig jaar besloeg (1890-1915). 

In die relatief korte tijd veranderde de wereld meer dan ooit tevoren. Behalve technologische vernieuwingen en innovaties, zoals de lamp, de telefoon, de auto en de trein, ontstond een nieuwe kunstvorm – de film. Daarvoor wist Hartlooper jong en oud in de stad Utrecht te winnen, totdat hij zelf slachtoffer werd van de vooruitgang.

In ‘Blijf gezond!’ vertellen de vier belangrijkste vrouwen in Hartloopers bestaan hun verhaal. Daarmee brengt schrijver Jeroen Terlingen de tijd van onze (over)grootouders tot leven en ontstaat het intieme portret van de man die Utrecht een prominente plaats gaf in de Nederlandse filmgeschiedenis.

Precies honderd jaar geleden stierf Louis Hartlooper op 22 mei 1922. Vanaf het Ledig Erf nr. 5, waar ook zijn jongste zoon werd geboren, keek hij uit op de plek waar later het filmcomplex werd gebouwd dat zijn naam zou dragen.

Auteurs

Jeroen Terlingen