Hen Bekijk groter

Hen

De wereld van een ingetogen patriciër

9789086842407

Verkrijgbaar

Aan de hand van het jeugddagboek en reisjournaal van zijn overgrootvader en getuigenissen van tijdgenoten schetst Caspar Visser 't Hooft met onderkoelde humor het leven van zo'n honderd jaar geleden.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 208p.

Meer informatie

'De wereld holt achteruit, en toch ben je blij dat je leeft,' schreef Hendrik Philip ’t Hooft, Hen voor intimi, zo’n honderd jaar geleden. Zijn achterkleinzoon  Caspar Visser ’t Hooft schetst ruim een eeuw later aan de hand van Hens jeugddagboek, zijn reisjournaal en getuigenissen van tijdgenoten, met onderkoelde humor, een pakkend beeld van een voorbije tijd. Ondanks zijn wat gereserveerd ironische kijk op het leven was Hen een levenslustige man, advocaat, verdienstelijk cellist en dichter. 

In Hen (De wereld van een ingetogen patriciër) komen Hen en de mensen om hem heen tot leven. Ze maken muziek, spelen toneel, logeren op buitenplaatsen, maken reisjes op de Rijn, naar kuuroorden en de opera. Wat lazen ze? Wat geloofden ze? Wat zagen ze? Wat zagen ze niet? Beroemd zou Hen niet worden, maar juist daarom was hij bij uitstek een vertegenwoordiger van zijn tijd en milieu. 

Met een voorwoord van Jaap Scholten.

 

Auteurs

Caspar Visser ’t Hooft

Caspar Visser ’t Hooft is auteur van de romans Koningskinderen (2010), Feniksbloem (2012) en Waldenberg (2014). Ook heeft hij verhalen en novellen op zijn naam staan. Hij heeft zijn jeugd in Nederland doorgebracht, maar woont sinds jaren in Frankrijk. Hij is een liefhebber van schilderkunst. Daarnaast gaat zijn belangstelling uit naar politiek en geschiedenis.