Het weergaloze bestaan van keizer Frederik II Bekijk groter

Het weergaloze bestaan van keizer Frederik II

(1194-1250)

9789086841370

Verkrijgbaar

Een meeslepende biografie over een keizer die zijn tijd in veel opzichten ver vooruit was.

Meer details

24,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2016
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 440p.

Meer informatie

Keizer Frederik II (1194-1250) was op afstand de grootste en meest tot de verbeelding sprekende vorst van zijn tijd. Frederik was koning van Sicilië en Zuid-Italië, korte tijd koning van Jeruzalem en van 1220 tot aan zijn dood keizer van het Heilige Roomse Rijk.

Ondanks voortdurend verzet van de Paus, werkte hij aan de verwezenlijking van zijn ideaal, een imperium waarin vrede en gerechtigheid heersten en waar even goed plaats was voor christenen als voor niet-christenen. Dat hij daarnaast niet vies was van krachtige en in zijn ogen passende maatregelen is een understatement. Zo schroomde hij niet om over te gaan tot massale deportaties.

Met Het weergaloze bestaan van keizer Frederik II schreef Van Houtert een meeslepende biografie over een keizer die zijn tijd in veel opzichten ver vooruit was.

Auteurs

Cas van Houtert

Cas van Houtert was hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. Op jonge leeftijd in 1977 werd hij gekozen tot journalist van het jaar. Cas van Houtert werkt momenteel aan een boek over Frederik II.