Imperialisme voor beginners Bekijk groter

Imperialisme voor beginners

De CIA, haar coups en haar politieke moorden

9789462673205

Verkrijgbaar

Een hymne van hoop en verzet, een loflied op wie zijn of haar rug rechtte tegen het imperialisme van de Verenigde Staten.

Meer details

19,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2021
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 240p.

Meer informatie

In het Zuiden bestaat een mop die van generatie op generatie wordt doorverteld. Ze begint met een vraag: waarom is er nog nooit een geslaagde coup in de VS geweest? Antwoord: omdat daar geen Amerikaanse ambassade is.

De geschiedenis van Washington staat bol van terreur tegen volkeren, volksbewegingen en democratisch verkozen regeringen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Het poëtisch boek dat de Indiase marxist Vijay Prashad erover schreef had een rauwe elegie kunnen zijn. In de plaats daarvan werd het een hymne van hoop en verzet. Een loflied op wie zijn of haar rug rechtte tegen het imperialisme, van iconen als Thomas Sankara tot onbekende, naamloze helden en heldinnen. Over staatsgrepen van Iran tot Guatemala en van Turkije tot Zuid-Korea, tot de strijd tegen het communisme en de strijd tegen drugs.

Uit het Engels vertaald door Jan Reyniers. Originele titel: Washington Bullets. A History of the CIA, Coups, and Assassinations, Monthly Review Press, 2020

Downloaden

Auteurs

Vijay Prashad

Vijay Prashad is een van de belangrijkste schrijvers, journalisten en historici van India. Hij is ook uitgever van Left World Books.