Middeleeuwers tussen hoop en vrees Bekijk groter

Middeleeuwers tussen hoop en vrees

9789086841202

Verkrijgbaar

Het verhaal van de middeleeuwen in acht kenmerkende gebeurtenissen waarin hoop en vrees de toon bepalen. Meeslepend verteld.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2015, 4de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 603p.

Meer informatie

Middeleeuwers tussen hoop en vrees vertelt het verhaal van de middeleeuwen in acht kenmerkende gebeurtenissen waarin hoop en vrees de toon bepalen.
Vrees voor rampen, ziekte, oorlog, nederlaag, de Antichrist, het Laatste Oordeel, hel en verdoemenis.
Hoop op vrede, vergeving van zonden, een glimp van geluk en de Wederkomst.

Van Houtert kent de feiten, verstaat de kunst de gebeurtenissen in hun context te plaatsen en weet de verhalen meeslepend te vertellen. Wie wil weten hoe de middeleeuwers leefden, wat ze zagen of meenden te zien, wat ze deden, dachten, geloofden, hoopten en vreesden, zal dit boek niet ongelezen laten.

Middeleeuwers tussen hoop en vrees is onderverdeeld in de volgende hoofdstukken: Karel de Grote, apostel zonder mededogen; De Noormannen, rovers worden koning; Het jaar duizend, in de ban van de wederkomst; De gang naar Canossa, keizers en pausen vechten om de macht; De eerste kruistocht, pelgrims met een zwaard; Cluny, een tweede zon op aarde; Abélard en Héloïse, liefde in de middeleeuwen; De kathedralen, bouwen tussen hemel en aarde.

Gerelateerde titels

Auteurs

Cas van Houtert

Cas van Houtert was hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. Op jonge leeftijd in 1977 werd hij gekozen tot journalist van het jaar. Cas van Houtert werkt momenteel aan een boek over Frederik II.