De kerk waakt in de slaapkamer Bekijk groter

De kerk waakt in de slaapkamer

Liefde in de middeleeuwen

9789086841974

Verkrijgbaar

Nooit eerder is de geschiedenis van de liefde in de middeleeuwen zo gedetailleerd en gedocumenteerd én meeslepend uit de doeken gedaan als in dit boek.

Meer details

22,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

De geschiedenis van de liefde in de middeleeuwen lijkt doorgaans te bizar om waar te zijn. Waar de kerk het voor het zeggen had, zaten vrouwen én seksualiteit in de verdomhoek. De vrouw was immers de draagster van de erfzonde en als zodanig de bron van veel, zo niet al het kwaad. Seksualiteit werd als het gevaarlijkste wapen van de duivel beschouwd. Om het gevaar te bezweren, betrok de kerk de wacht in de slaapkamer. Zij vaardigde regels uit over de mate waarin en de manier waarop gehuwden met elkaar mochten verkeren. Pas toen het met angst en beven tegemoet geziene jaar duizend rimpelloos was verlopen, trad een zekere ontspanning in. Het huwelijk werd niet langer als een noodzakelijk kwaad maar als een heilbrengend sacrament gezien. Maar het zou nog eeuwen duren voor de liefde van haar ketenen bevrijd werd. 

Nooit eerder is de geschiedenis van de liefde in de middeleeuwen zo gedetailleerd en gedocumenteerd uit de doeken gedaan als in dit boek. De pen van Cas van Houtert staat ook dit keer garant voor een boeiende en meeslepende presentatie.

Het boek bevat een 16 pagina's tellend kleurkatern met illustraties. Ook doorheen het boek zijn illustraties geplaatst.

Gerelateerde titels

Auteurs

Cas van Houtert

Cas van Houtert was hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad. Op jonge leeftijd in 1977 werd hij gekozen tot journalist van het jaar. Cas van Houtert werkt momenteel aan een boek over Frederik II.