Kleine mensen, grote oorlogen Bekijk groter

Kleine mensen, grote oorlogen

9789462671775

Verkrijgbaar

Het wedervaren van Vlaamse doorsneemensen in een bijzondere eeuw, op de vluchtelingenroutes en in de loopgrachten en lazaretten van de Eerste Wereldoorlog, in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Of hoe mensen klem geraken door de eisen die het leven en de wereld hen stellen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 172p.

Meer informatie

1968. In een schrift maakt Simonne aantekeningen over de lotgevallen van haar familie en die van haar man. Ze wil een levensweg noteren. Als God haar de tijd geeft. Maar haar plan blijft steken. God is niet vrijgevig. Haar bloeddruk velt haar nog voor ze vijftig is. Een halve eeuw later neemt haar zoon van haar over wat ze is begonnen. Het oorspronkelijke document humain wordt een strak geschreven boek over het wedervaren van Vlaamse doorsneemensen uit de Rupelstreek en de kuststreek in een bijzondere eeuw: op de vluchtelingenroutes, in de loopgrachten en lazaretten van de Eerste Wereldoorlog, in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kleine mensen, grote oorlogen beschrijft niet zozeer de politieke ontwikkelingen of tactische militaire overwegingen, maar hoe mensen klem geraken door de eisen die het leven en de wereld hen stellen. Een boek over bakkerszonen, metaalarbeiders en vissers, over verzetslui en vluchtelingen. Over een garenwinkeltje, een oorlogsverpleegster, een grote liefde en een man van tweede garnituur. Over wie welke keuzes maakte, en waarom.

Auteurs

Jan Reyniers

Jan Reyniers was hoofdredacteur van het magazine VOX. Voor EPO vertaalde hij onder andere boeken van Michael Parenti, Howard Zinn en Noam Chomsky.


Persartikels

De Serrist (27-02-2020)
"Lotgevallen van eenvoudige Vlaamse mensen."

Historiek (05-12-2019)
"Het leven van gewone Belgen tijdens twee wereldoorlogen." - lezen

Puls Magazine (02-10-2019)
"Op de vluchtelingenroutes, in de loopgrachten en lazaretten van de Eerste Wereldoorlog, in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog." - lezen

Uitpers (01-10-2019)
"Met dit boekje over zijn ouders en grootouders eert Jan Reyniers al die andere verhalen, al die andere onbekenden die vergeten werden." - lezen

De Wereld Morgen (01-10-2019)
"Hartverwarmend eerlijk en pretentieloos." - lezen