Marie Antoinette Bekijk groter

Marie Antoinette

Portret van een middelmatige vrouw

9789086841769

Verkrijgbaar

Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken, met aandacht voor zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk.

Meer details

29,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij IJzer
Jaar van uitgave 2019
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 456p.

Meer informatie

Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk. Hij beschrijft wat er gebeurt in de koninklijke slaapkamer, aan het hof en in de extravagante wereld van het lustpaviljoen Trianon. Daarnaast vertelt hij nauwgezet van de gepassioneerde liefde tussen Marie Antoinette en de Zweedse graaf Hans Axel von Fersen, de revolutie, de ontsnapping naar Varennes, de gevangenis in de Conciergerie en Marie Antoinettes tragisch einde onder de guillotine.

Marie Antoinette (1755-1793) was de jongste dochter van keizer Frans I Stefanus en keizerin Maria Theresia van Oostenrijk. Op 19 april 1770, op 14-jarige leeftijd, trouwt ze met de Franse dauphin (kroonprins), Lodewijk XVI Augustus.

Uit het Duits vertaald door G.J. Werumeus Buning-Ensink.
Volledig herzien en waar noodzakelijk opnieuw vertaald uit het Duits door Zsuzsó Pennings.

Gerelateerde titels

Auteurs

Stefan Zweig

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk.


Persartikels

"Zweig heeft het talent om deze historie uit te diepen. Hij geeft zijn koninginnenstuk de zwierige penseelstreken die het verdient." - De Standaard - 5 sterren

"Stefan Zweig schrijft haar levensverhaal zo meeslepend en haast intiem dat het aan einde van het boek lijkt alsof je een kennis verliest." - De Tijd

“Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd.” - The New Republic

“Uitstekende biografie.” - The New York Times