Door staal gedreven Bekijk groter

Door staal gedreven

Van Hoogovens tot Tata Steel - 1918-2018

9789068687651

Verkrijgbaar

Dit boek laat zien de NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens- en Staalfabrieken zich de afgelopen eeuw wist te handhaven op de internationale staalmarkten en onderdeel werd van de Indiase multinational Tata Steel.

Meer details

34,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2018
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 240p.
Extra 24 x 29 cm, met 200 illustraties in kleur

Meer informatie

Hoe overleef je als onderneming in een wereldeconomie die voortdurend in beweging is? Die vraag staat centraal in Door staal gedreven – Van Hoogovens tot Tata Steel 1918-2018. Het ijzer- en staalbedrijf in IJmuiden heeft zonder meer een bewogen geschiedenis. Opgericht in 1918 als NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens- en Staalfabrieken is het bedrijf nu onderdeel van de Indiase multinational Tata Steel. Dit boek laat zien op welke wijze het bedrijf zich in de afgelopen eeuw wist te handhaven op de internationale staalmarkten.

De ligging aan de Noordzee gold gedurende de afgelopen eeuw steeds als een belangrijk concurrentievoordeel. Deze studie laat tevens zien hoe naast buitenlandse technologie ook eigen onderzoek een rol speelde in de indrukwekkende expansie van het bedrijf. Door deze groei had het bedrijf een grote impact op de omgeving. Tienduizenden mensen vonden er werk, maar de onderneming stond ook voor de uitdaging de milieubelasting te beperken en tegelijk efficiënt en winstgevend te produceren. Ook de aandeelhouders en financiers van het bedrijf moesten immers tevreden worden gehouden om de continuïteit te verzekeren. Door staal gedreven – Van Hoogovens tot Tata Steel 1918-2018 vertelt het spannende verhaal van een bedrijf dat na honderd jaar nog steeds tot de boegbeelden van de Nederlandse industrie behoort.

Auteurs

Bram Bouwens


Joost Dankers


Van dezelfde auteur:

Yvonne van Mil


Reinout Rutte


Keetie Sluyterman


Jaap Verheul