9789064453779
Sold out
De voorgeschiedenis van het bloedstollende kampverhaal van René Lambrechts
Dit product is niet meer op voorraad
Beschikbaarheidsdatum: 01-01-2005
Partizanenkorps 037
De voorgeschiedenis van het bloedstollende kampverhaal van René Lambrechts
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Uitgeverij | EPO |
Jaar van uitgave | 2005 |
Bindwijze | paperback |
Aantal pagina's | 154p. |
In dit boek wordt de voorgeschiedenis van het bloedstollende kampverhaal van René Lambrechts, Wij Muselmänner minutieus wedersamengesteld. Alle bij die voorgeschiedenis betrokken namen, organisaties en gebeurtenissen komen daarbij in extenso aan bod.
Het verzet tegen het nazisme is waarschijnlijk het grootste en zeker het duurst betaalde burgerinitiatief uit onze vaderlandse geschiedenis. Ook in het dorp Heist-op-den-Berg waren er burgers die de Duitse bezetting niet aanvaardden. De plaatselijke afdelingen van het Onafhankelijkheidsfront, het Jeugdfront en de Partizanen waren hun antwoord op de Nieuwe Orde. Deze gedetailleerde kroniek verhaalt het ontstaan, de strijd en de ondergang van hun organisaties: het Onafhankelijkheidsfront, het Jeugdfront en het Partizanenleger. Het verhaal van Partizanenkorps 037 is lokaal, maar de waarden waaruit het Verzet is gegroeid staan nog steeds overeind.
Wij Muselmänner Van René Lambrechts is eveneens uitgegeven bij EPO.
Ward Adriaens is historicus en conservator van het Joods Museum van Deportatie en Verzet te Mechelen. Hij publiceerde over Belgen in de Internationale Brigaden, de Witte Brigade Fidelio van Lier en de Partizanen van Boortmeerbeek.
De Zondag (02-10-2005)
Verzet voor het voetlicht: Drie overlevende partizanen blikken terug
en Wij, Muselmänner opnieuw uitgegeven
De Morgen (21-09-2005)
Heist was niet het epicentrum waar de Grote Geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog geschreven werd. Maar ook in kleine uithoeken werd de oorlog niet minder intens, gruwelijk, smerig uitgevochten, niet minder dapper en heroïsch ook. In de microgemeenschap van Heist zaten alle elementen die ook in de grote geschiedenisboeken terug te vinden zijn.