In Brussel ge(s)maakt? Bekijk groter

In Brussel ge(s)maakt?

Een wisselwerking met Vlaams-Brabant

9789490738099

Verkrijgbaar

Hoe Brussels zijn die krachtig ruikende kaas, dat witloof, die spruitjes en die kippen eigenlijk? Verras uw tafelgenoten met historische recepten en werk af met weetjes over wat er op hun bord ligt!

Meer details

17,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij De Draak
Jaar van uitgave 2013
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 154p.

Meer informatie

Brussels lof, Brussels sprouts, Brusselse kaas...

Nogal wat levensmiddelen worden vooral in het buitenland geassocieerd met de Belgische hoofdstad, waarvan de inwoners bovendien kiekenfretters worden genoemd.

Maar hoé Brussels zijn die krachtig ruikende kaas, dat witloof, die spruitjes en die kippen eigenlijk? En is de oorsprong van lambiekbier en geuze eveneens in Brussel te vinden? Ook van de bijna vergeten bloempansj ('biefstuk uit Congo' volgens de inwoners van de Brusselse Marollen) onderzoekt Sarah Luyten van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis met de hulp van bevoorrechte getuigen de roots... om meestal in het omliggende platteland uit te komen.

Verras uw tafelgenoten met historische recepten en werk af met weetjes over wat er op hun bord ligt!

Gerelateerde titels

Auteurs

Sarah Luyten (red.)