Een kennismaking met de Nederlandse geschiedenis Bekijk groter

Een kennismaking met de Nederlandse geschiedenis

9789046901830

Verkrijgbaar

De Nederlandse geschiedenis in zeven hoofdstukken, van prehistorie t.e.m. 20ste eeuw. Bondig en levendig met veel illustraties. Een toegankelijk boek dat snel diepgaand inzicht geeft.

Meer details

37,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Coutinho
Jaar van uitgave 2010, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 286p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

De belangstelling voor de geschiedenis van Nederland is groeiende. Zo heeft de canon van Nederland die de overheid heeft samengesteld veel reacties opgeroepen, in het onderwijs, maar ook in de media. Een kennismaking met de Nederlandse geschiedenis biedt studenten een handzaam overzicht van het Nederlandse verleden vanaf de oudste tijden tot heden.

De opzet van het boek is chronologisch. De hoofdstukken bespreken de Nederlandse geschiedenis in zeven opeenvolgende perioden. Bijzondere aandacht is er voor de zeventiende en de twintigste eeuw, die in de ontwikkeling van de Nederlandse maatschappij bepalend zijn geweest.

Uiteraard houdt dit boek rekening met de canon van Nederland. Alle vijftig onderwerpen van de canon zijn in het verhaal verwerkt en worden met beeldmateriaal toegelicht.

Door de bondige en levendige schrijfstijl en de vele illustraties is Een kennismaking met de Nederlandse geschiedenis een bijzonder toegankelijk boek, waarmee studenten in betrekkelijk weinig tijd een diepgaand inzicht in de geschiedenis van Nederland kunnen verwerven.

Auteurs

István Bejczy

Dr. I.P. Bejczy doceert aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Eerder schreef hij Een kennismaking met de middeleeuwse wereld en andere cultuurhistorische boeken en artikelen.