Een geschiedenis van de wereld door moslimse ogen Bekijk groter

Een geschiedenis van de wereld door moslimse ogen

9789054601715

Verkrijgbaar

14 eeuwen wereldgeschiedenis en hoe moslims haar zagen, verhelderend en meeslepend verteld. Een prima basis om actuele gebeurtenissen in een ander perspectief te zien.

Meer details

29,95 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 496p.
Extra geïllustreerd

Meer informatie

In het Westen hebben we een duidelijk beeld van onze geschiedenis van de wereld. Die begint met het oude Egypte en Mesopotamië, en gaat via de Grieken, Romeinen en de opkomst van het christendom naar Middeleeuwen, Renaissance en verder. Daarin ontbreekt bijna volledig het verhaal van de islamitische wereld.
In dit boek vertelt Tamim Ansary het verhaal van veertien eeuwen wereldgeschiedenis en hoe moslims haar zagen, van voor de profeet Mohammed tot de ondergang van het Ottomaanse Rijk en de herschikking van de islamitische wereld door het Westen. Hij legt uit waarom Oost en West geen aandacht voor elkaar hadden, wat er gebeurde toen hun paden elkaar kruisten en hoe het Westen door moslims lang beschouwd als primitief en ongeorganiseerd de islamitische wereld overvleugelde.

Dit verhelderende en meeslepend vertelde geschiedverhaal biedt nieuwe gezichtspunten en vormt een prima basis om actuele gebeurtenissen in een ander perspectief te zien.

'[...] ongelooflijk goed leesbaar en helder. Ik raad dit boek aan iedereen aan, zeker aan mensen die een uitgebreide en toegankelijke manier zoeken om naar de geschiedenis van de wereld te kijken door de bril van moslims; er is geen beter boek.' Dave Eggers, auteur van Wat is de wat en Zeitoun

'Ansary geeft een informatieve en erg boeiende kijk op verleden, heden en toekomst van de islam. Met zijn vloeiende en pakkende stijl stelt hij traditionele kennis op de proef en roept hij op tot een vollediger begrip van hoe de islam en de wereld in het algemeen elkaar hebben beïnvloed. En dat maakt het boek, in deze ongemakkelijke, [...] twistzieke wereld tot verplichte lectuur.' Khaled Hosseini, auteur van De vliegeraar en Duizend schitterende zonnen

'[deze geschiedenis] zal nog door veel generaties gelezen worden. Het is een prachtig boek.' Reza Aslan, auteur van Geen god dan God

Auteurs

Tamim Ansary

Tamim Ansary (Kabul, 1948) verhuisde op zestienjarige leeftijd met zijn Afghaanse vader en Amerikaanse moeder naar de Verenigde Staten. Na zijn studie werkte hij als journalist voor verschillende tijdschriften en was hij jarenlang redacteur bij een grote Amerikaanse uitgever. Hij schreef mee aan een keur van geschiedenisboeken voor het Amerikaanse middelbaar onderwijs. Van zijn hand verscheen het autobiografische West of Kabul, East of New York en recentelijk de historische roman The Widow's Husband. Uit onvrede over de geringe aandacht voor de islamitische wereld in het onderwijs schreef hij dit verhelderende en fascinerende boek. Hij geeft nu lezingen en schrijfcursussen.