De moord op Rwagasore, de Burundese Lumumba Bekijk groter

De moord op Rwagasore, de Burundese Lumumba

9789491297052

Verkrijgbaar

Reconstructie van de moord op de Burundese eerste minister Louis Rwagasore (1961).

Meer details

21,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 272p.

Meer informatie

Op 13 oktober 2011 is het vijftig jaar geleden dat de Griek Jean Kageorgis de Burundese eerste minister Louis Rwagasore vermoordde. Die had nog geen drie weken daarvoor de eed afgelegd. Belgische rechters Burundi was een voogdijgebied van ons land veroordelen Kageorgis ter dood, en enkele maanden later doet een Burundese rechtbank hetzelfde met nog eens vijf medeplichtigen. Maar sporen die op betrokkenheid van Belgen wijzen, worden nooit nagetrokken. Guy Poppe reconstrueert de moord op de Burundese Lumumba aan de hand van telexen en telegrammen, verhoren en processtukken, interne documenten, rapporten van de Staatsveiligheid en persknipsels.

Auteurs

Guy Poppe

Guy Poppe was 31 jaar lang VRT-radiojournalist, waar hij zich specialiseerde in Afrika. Tegenwoordig is hij actief als docent en auteur. Hij publiceert ook in De Morgen, De Standaard en Knack.


Persartikels

Radio 1 - De Ochtend (9-10-2011)
"Louis Rwagasore was kersvers premier van Burundi, toen hij op 13 oktober 1961 werd vermoord. Afrikakenner Guy Poppe heeft de (bijna vergeten) zaak uitgespit en schreef er een interessant boek over, waarin hij ook de Belgische belangen en de rol van koning Boudewijn toelicht." - herbeluister het interview met Guy Poppe online