Oorlog & zwijgen Bekijk groter

Oorlog & zwijgen

Kinderen van verzetsmensen vertellen

9789064458675

Verkrijgbaar

De auteur zocht de kinderen en nabestaanden van verzetsmensen op, en doorploegde archieven. Hij vond ongeweten (familie-)geschiedenissen en het kluwen van verzetsmensen en 'zwarten' in de Limburgse mijnstreek en de Maaskant.

Meer details

19,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2010
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 276p.

Meer informatie

Na de oorlog leefde er, behalve respect voor de mensen die geleden hadden in de kampen, ook schaamte, twijfel en achterdocht. De wereld wilde geloven in vrede. De zwarte jaren moesten worden vergeten. En dus werd er gezwegen. Dat stilzwijgen duurde lang: 'Ik heb mijn verhaal pas jaren later voor het eerst naar buiten gebracht, hortend en stotend, en het was alsof een blok van duizend kilo van mijn hoofd viel.' Roger Rutten zocht de kinderen en nabestaanden van verzetsmensen op, en zocht in archieven. Ongeweten (familie-)geschiedenissen kwamen aan het licht. En ook het kluwen van verzetsmensen en 'zwarten' in de Limburgse mijnstreek en de Maaskant.

Geïllustreerd met 240 zwart-witfoto's

Gerelateerde titels

Auteurs

Roger Rutten

Roger Rutten, ex-leraar aan de Normaalschool Bokrijk en ex-docent aan de Katholieke Hogeschool Limburg, is de pionier van het projectonderwijs in Vlaanderen. Hij publiceerde Projectwerk in Bokrijk (1973) en Zal ik het bord maar afvegen, meester! (1974). Hij was leider van de literaire speelgroepen Transparant en Rokade en van de cabaretgroep Mam'sel, en initiatiefnemer van het Interculturele Project (ICP) te Genk.