Blenkinsop Bekijk groter

Blenkinsop

Van de Belgische ondergrondse tot Bergen-Belsen

9789064457104

Verkrijgbaar

Laat u meeslepen door de reconstructie van de kleine grote oorlog van een idealistische Canadese soldaat, aan de hand van tientallen getuigen en familieleden.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 312p.

Meer informatie

In de nacht van 27 op 28 april 1944 stort een Canadees gevechtsvliegtuig neer in Webbekom nabij Diest. De piloot, 'Teddy' Blenkinsop, overleeft de crash als enige van acht collega's en wordt maandenlang verstopt door het verzet. Tot het noodlot toeslaat en een razzia in augustus '44 zijn deportatie naar Duitsland betekent. Daar behandelen de nazi's hem als verzetsman in plaats van als krijgsgevangen piloot.

Als kind bezocht Peter Celis regelmatig het kerkhof van Meensel-Kiezegem aan de hand van zijn bompa. Toen al trok de grafsteen van Blenkinsop zijn aandacht. Met dit boek schreef hij zijn fascinatie voor het onwaarschijnlijk verhaal van die Squadron Leader van zich af. Laat u meeslepen door de reconstructie van de kleine grote oorlog van een idealistische Canadese soldaat, aan de hand van tientallen getuigen en familieleden.

In Canada en Engeland groeide One Who Almost Made It Back al uit tot een kaskraker. Met de Nederlandse vertaling raakt het verhaal in dit taalgebied nu ook voorbij de grenzen van Meensel-Kiezegem.

Auteurs

Peter Celis

Peter Celis vloog zestien jaar met F-16s vanop Kleine-Brogel. Momenteel geeft hij basisvliegopleiding aan de leerling-piloten van de luchtmacht. Blenkinsop is zijn vijfde boek. Daarnaast schreef hij ook talrijke artikels voor gerenommeerde luchtvaarttijdschriften in België, Groot-Brittannië en Canada.