Ontmoetingen met Fidel Castro Bekijk groter

Ontmoetingen met Fidel Castro

9789064454981

Verkrijgbaar

Wie is de mens achter de mythe Fidel Castro? De auteurs interviewden bevoorrechte Cubaanse getuigen, mensen op die hem vergezelden op sleutelmomenten in zijn leven en ontdekten ongekende aspecten van zijn leven.

Meer details

18,50 € incl. btw

Datasheet

colofonpaperback (15 x 22,5 cm) - 280p. - geïllustreerd
jaar2009
UitgeverijEPO

Meer informatie

Fidel Castro is ongetwijfeld een van de meest fascinerende én omstreden politieke leiders van de laatste vijftig jaar. Het kleine en weerbarstige Cuba heeft onder zijn leiding een uitzonderlijke en merkwaardige rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. De meningen over El Comandante zijn sterk verdeeld: voor sommigen is hij een ordinaire dictator die zich vastklampt aan de macht en zijn volk onderdrukt, voor anderen is hij een diep bewogen en geniaal staatsman.

Rond de figuur van Fidel Castro is gaandeweg heel wat mythevorming ontstaan. Maar wie is de mens achter deze mythe? Zijn persoonlijke leven is altijd sterk afgeschermd geweest, maar de auteurs zijn erin geslaagd heel wat bevoorrechte Cubaanse getuigen te interviewen. Ze spoorden mensen op die hem vergezelden op sleutelmomenten in zijn leven. Ze spraken met topfiguren uit zijn entourage en met familieleden zoals Mariela Castro, en tekenden getuigenissen op van sportlui zoals Ana Fidelia, artiesten zoals Omara Portuondo (Buena Vista Social Club) en journalisten die hem van zijn niet-officiële zijde hebben leren kennen. Daardoor komen verrassende en ongekende aspecten van het leven van een van de meest markante leiders van de laatste vijftig jaar aan de oppervlakte.

Auteurs

Katrien Demuynck

Katrien Demuynck is historicus. Zij is coördinator van Initiatief Cuba Socialista en kreeg voor haar journalistieke werk meerdere onderscheidingen in Cuba.


Van dezelfde auteur:

Marc Vandepitte

Marc Vandepitte (1959) is filosoof en publicist. Hij is licentiaat wiskunde (RUG, 1980), godsdienstwetenschappen (KUL, 1984), moraaltheologie (KUL, 1988), filosofie (KUL, 1993) en vrij student in verschillende vakken economie. Hij is docent maatschappelijke vorming en is actief in de andersglobaliseringsbeweging.
Hij was medeauteur van Teksten voor de 21ste eeuw (EPO, 1988), Socialisme en vrijheid (EPO, 1990) en NGO's. Missionarissen van de kolonisatie? (EPO, 1994).