Regine Beer Bekijk groter

Regine Beer

Mijn leven als KZ A 5148

9789064454226

Verkrijgbaar

Dit boek brengt het verhaal van de familie Beer voor de oorlog en hun gruwelijke lot in de nazikampen. Het beschrijft hoe Regine Beer moeizaam maar zelfzeker de vervolging en totale ontmenselijking tracht te verwerken en een nieuw leven opbouwt

Meer details

17,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2006 - 2008, 3de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 176p.

Meer informatie

Regine Beer: meer dan 1.000 keer is ze in scholen gaan spreken over haar ervaringen in het concentratiekamp van Auschwitz. Op haar arm kreeg ze er het nummer 5148 getatoeëerd. Dit boek brengt het verhaal van de familie Beer in de jaren voor de oorlog en over het gruwelijke lot van de familieleden in de nazikampen.

Mijn leven als KZA 5148 beschrijft ook hoe Regine Beer moeizaam maar toch zelfzeker deze periode van vervolging en totale ontmenselijking tracht te verwerken en na de oorlog een nieuw leven opbouwt, hoe zij evolueert van een levenslustige, wat naïeve adolescent tot een karaktervolle vrouw, een bewustere volwassene en een alerte bejaarde dame vandaag. Getuigenis brengen is haar leven geworden.

Auteurs

Paul De Keulenaer

Paul De Keulenaer is leraar aan het Koninklijk Atheneum Middenschool te Aarschot en aan de Europese School Brussel II. Hij is beheerder en voorzitter van de pedagogische commissie Auschwitz in Gedachtenis. Hij redacteerde ook het eerste boek van Regine Beer, KZ A 5148 (EPO 1992).