Egypte Bekijk groter

Egypte

Een geschiedenis van Nasser tot na Mubarak

9789491297045

Sold out

Dit toegankelijke boek onderzoekt wat er gebeurde met dit grootste en belangrijkste Arabische land sinds Nasser in 1952 de macht overnam stelt ook de vraag naar de toekomst, nu Mubarak weg is.

Meer details

12,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij EPO
Jaar van uitgave 2011
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 336p.

Meer informatie

Egypte stond tot halverwege vorige eeuw bekend als tolerant. Sindsdien heeft het land steeds meer te lijden onder repressie van de overheid, islamitisch fundamentalisme en godsdienstig sektarisme. Mubarak bestuurde Egypte als een farao, tot de bevolking hem wegstuurde.
In dit toegankelijke boek onderzoekt Tarek Osman wat er gebeurde met dit grootste en belangrijkste Arabische land sinds Nasser in 1952 de macht overnam. Hij beschrijft de ontwikkelingen van het Arabisch nationalisme, de radicale islam, de verslechterende relatie tussen moslims en kopten, en de gapende kloof tussen de kosmopolitische elite en de slecht opgeleide en werkloze massa van wie ruim de helft jonger is dan dertig. Osman stelt ook de vraag naar de toekomst, nu Mubarak weg is.

Uitgave in co-editie met Bulaaq

Auteurs

Tarek Osman

Egyptenaar Tarek Osman studeerde economie aan de American University in Caïro en de Bocconi Universiteit in Milaan. Hij schrijft over de sociale, economische en politieke ontwikkelingen van Egypte in onder meer The Financial Times, The Independent, The Guardian en The Economist en voor internetfora. Hij geeft regelmatig commentaar voor CNN, BBC en al Jazeera.


Persartikels

De Morgen (21-09-2011)
"Dat een historisch werk ook toegankelijk en bondig geschreven kan zijn, bewijst Tarek Osman met zijn nieuwe boek. In vogelvlucht brengt hij meer dan zestig jaar geschiedenis van het grootste en belangrijkste land van het Midden-Oosten"