1000 jaar Amsterdam Bekijk groter

1000 jaar Amsterdam

Ruimtelijke geschiedenis van een wonderbaarlijke stad

9789068685305

Verkrijgbaar

Een fascinerend en prikkelend standaardwerk over landschap, ontginning, relatie tussen water en land en het bouwen en immer verbouwen van de stad Amsterdam.

Meer details

29,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Thoth
Jaar van uitgave 2012
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 368p.
Extra 17 x 24 cm - 250 kleurenillustraties

Meer informatie

Hoe zag het gebied van Amsterdam eruit voor Amsterdam bestond? Waarom verschilt de Jordaan zo sterk van de grachtengordel? Staat het Centraal Station op de juiste plek? Waardoor kwam de indrukwekkende Amsterdamse planningsmachine rond 1970 tot stilstand, en wat gebeurde daarna? Van wie is Amsterdam, en trouwens, hoe groot is Amsterdam?
Deze vragen, en nog veel meer, komen aan de orde in dit trefzeker geïllustreerde boek over duizend jaar ruimtelijke geschiedenis van Amsterdam.

Auteur Fred Feddes rijgt een snoer van veertig verhalen over het oorspronkelijke landschap, de ontginning, de veranderlijke relatie tussen water en land, en de nog altijd voortdurende geschiedenis van het bouwen en verbouwen aan de stad. Vanaf de Dam waaiert het boek uit door de stad en het ommeland, en door de tijd vanaf het jaar 1000 tot nu, langs de hoogtepunten van de geschiedenis en ook over intrigerende zijpaden, om te eindigen met een welverdiend dagje naar het strand van IJburg.
1000 jaar Amsterdam is een onmisbaar en prikkelend standaardwerk over de fascinerende ruimtelijke geschiedenis van een wonderbaarlijke stad.

Auteurs

Fred Feddes