Een trauma is zo geboren Bekijk groter

Een trauma is zo geboren

Traumazorg voor, tijdens en na de bevalling

9789085601821

Verkrijgbaar

Dit boek vertelt welke stressoren er zich tijdens een bevalling kunnen voordoen en wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling. Een boek voor alle professionals in de geboortezorg.

Meer details

27,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 168p.

Meer informatie

De geboorte is voor de meeste ouders een van de mooiste momenten in hun leven. Echter voor ruim tien procent van de vrouwen is de geboorte ook een hele heftige gebeurtenis. De impact van medische ingrepen zoals een keizersnede, duwen op een buik of onbedoelde opmerkingen van hulpverleners kan naast (tijdelijk) stress ook trauma en PTSS tot gevolg hebben. Zelfs partners, zorgverleners en baby’s kunnen hier last van hebben. Dit boek vertelt hoe stress tijdens de bevalling te verminderen is en wat te doen bij trauma (PTSS).

Het boek zet duidelijk uiteen welke stressoren zich tijdens een bevalling kunnen voordoen. Door meer bewustzijn, betere communicatie en meer empathie zijn veel trauma’s te voorkomen. En als er zich toch een traumatische gebeurtenis voordoet, kun je de schade in veel gevallen relatief eenvoudig beperken. Tenminste: als je weet waar je op moet letten, wat je kunt veranderen en hoe je kunt handelen als het fout gaat.

Een trauma is zo geboren ontvouwt op hapklare wijze wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling. En wat blijkt? Als je weet waar je op moet letten, kun je veel meer doen dan je denkt. Het is geschreven voor alle professionals in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamvrouwen, gynaecologen, huisartsen, poh-ggz, doula’s, psychologen, coaches en professionals op consultatiebureaus. 

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Diana de Koning

Diana de Koning is psychotherapeut en heeft, samen met haar man, een kraambureau -  www.hwcgeboortezorg.nl - en opleidingscentrum voor professionals in de geboortezorg - www.hwcopleidingen.nl. Ook heeft zij een kenniscentrum voor training en ontwikkeling in de geboortezorg opgezet - www.dianadekoning.com.
Diana studeerde psychologie en behaalde een bachelor-degree in stress management. In zowel de geboortezorg als in de GGZ is zij werkzaam geweest als Counselor, Spv’er en POH GGZ.
Na de opleiding psychologie heeft zij zich verder ontwikkeld in de psychotherapie. Mede door haar werk in de geboortezorg leerde zij dat problemen die kinderen of volwassenen ervaren vaak terug te voeren zijn naar de periode voor en vlak na de geboorte. Diana zag dat het vele male makkelijker (en goedkoper voor de gezondheidszorg) is een gezonde baby te bouwen dan een beschadigde volwassene te repareren.
Vanuit haar eigen bedrijven ondersteunt Diana nu al enkele jaren (kwetsbare) zwangeren en geeft zij trainingen en opleidingen die op maat worden aangeboden aan particulieren en professionals in de geboortezorg die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen.Diana heeft een eigen methodiek ontwikkeld waarin men leert om stress te reduceren, rust te creëren en vanuit het volledige eigen potentieel te leven.