Forensische psychiatrie Bekijk groter

Forensische psychiatrie

Fundamenten en praktijk

9789023251354

Verkrijgbaar

De wetenschappelijke onderbouwing van de verschillende interventies die in de forensische psychiatrie gebruikt worden. Voor psychologen, psychiaters en gedragskundigen (in opleiding).

Meer details

62,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
Jaar van uitgave 2015
Bindwijze hardcover
Aantal pagina's 360p.

Meer informatie

Dit boek richt zich op de wetenschappelijke onderbouwing van de verschillende interventies die in de forensische psychiatrie gebruikt worden. Het slaat een brug tussen enerzijds de theoretische modellen en anderzijds de praktijk zoals die tegenwoordig wordt uitgevoerd. Elk hoofdstuk behandelt een bepaald onderwerp en inventariseert aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek de empirische achtergronden daarvan. Zo worden de biopsychologische achtergronden van de persoonlijkheidsstoornissen besproken, maar ook de vele theoretische visies op seksueel gewelddadig gedrag. Risicotaxatie en transculturele psychiatrie, begrippen die al jaren in het centrum van de belangstelling staan, worden met hun recente ontwikkelingen opnieuw uit de doeken gedaan. Centraal staat dat 'the state of the art' van elk onderwerp telkens wordt vastgesteld door auteurs die op dat gebied van de forensische psychiatrie deskundig zijn.

Het boek - onder redactie van Hjalmar van Marle - is bedoeld voor psychologen, psychiaters en andere gedragskundigen die in de forensische psychiatrie werken en voor hen die daarvoor in opleiding zijn. De fundamentele benadering maakt het eveneens een naslagwerk voor allen die in de geestelijke gezondheidszorg werkzaam zijn en die te maken krijgen met moeilijke, gedragsgestoorde patiënten doordat het handvatten biedt voor een praktische aanpak die een academische toets kunnen weerstaan.

Auteurs

H.J.C. van Marle