Geld en geweld Bekijk groter

Geld en geweld

Armoede en schulden in afhankelijkheidsrelaties

9789088508653

Verkrijgbaar

Een uniek beeld van cliënten in de geweldshulpverlening en hun (complexe) financiële problemen. Met praktische handvatten voor het signaleren, motiveren en ondersteunen.

Meer details

26,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2018, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 160p.

Meer informatie

Kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen die geweld in een afhankelijkheidsrelatie hebben meegemaakt, hebben vaak financiële problemen: chronische armoede, fikse schulden en te maken met een complex financieel systeem. Dit geeft financiële stress, zorgt voor spanningen en werkt averechts op herstel. Toch blijven deze problemen veelal onzichtbaar en hulpverleners weten zich hier vaak geen raad mee.

Geld en geweld schetst een uniek beeld van cliënten in de geweldshulpverlening en hun (complexe) financiële problemen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzicht gegeven in de wisselwerking tussen geld en geweld. Ook worden praktische handvatten beschreven die professionals kunnen gebruiken voor het signaleren, bespreekbaar maken, motiveren en ondersteunen van deze gezinnen en (jong)volwassenen.

Dit boek is het resultaat van het project Geld en GeweldHet richt zich op professionals in gewelds- of schuldhulpverlening, sociale wijkteams, specialistische ggz, beleidsmedewerkers, bewindvoerders en schuldeisers.

M.m.v. Floortje Kunseler en Anke van Dijke

Auteurs

Ferdi Bekken

Ferdi Bekken is projectleider bij Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel en doet bij Fier onderzoek naar armoede en schulden in de opvang.