Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen Bekijk groter

Het behandelen van PTSS bij jonge kinderen

Een klinische gids

9789088507038

Verkrijgbaar

Een evidence-based raamwerk voor het vaststellen en behandelen van een posttraumatische stressstoornis bij kinderen van 3 tot 6 jaar oud met behulp van cognitieve gedragstherapie.

Meer details

47,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2017, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 216p.

Meer informatie

Dit boek biedt een evidence-based raamwerk voor het vaststellen en behandelen van een posttraumatische stressstoornis bij kinderen van 3 tot 6 jaar oud met behulp van cognitieve gedragstherapie.

Stap voor stap is uiteengezet hoe op een veilige manier geleidelijk kan worden toegewerkt naar blootstelling van het trauma rekening houdend met de ontwikkelingsfase van het kind. Casussen en voorbeelddialogen laten zien hoe de verschillende componenten geimplementeerd kunnen worden en hoe ouders en kinderen gemotiveerd kunnen worden om de behandeling af te maken. De behandeling is geschikt voor kinderen die te maken hebben gehad met verschillende trauma’s.

De handouts en formulieren in het boek kunnen gekopieerd worden en online zijn reproduceerbare materialen te downloaden.

Auteurs

Michael S. Scheeringa

Michael S. Scheeringa, MD, MPH, bekleedt de Venancio Antonio Wander Garcia IV, MD, faculteitsstoel voor psychiatrie en is Professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Tulane University School of Medicine.