Supporting Recovery and Inclusion Bekijk groter

Supporting Recovery and Inclusion

Working with the CARe model

9789088506062

Verkrijgbaar

Uitgangspunten en methodiek van het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen, SRH. Met veel praktijkvoorbeelden. Geschikt voor opleiding en training van professionals in de geestelijke gezondheidszorg.

Meer details

32,90 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2015, 1ste druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Dit boek is ook beschikbaar in het Nederlands: Zo worden cliënten burgers.

This book describes the principles and methodology of the CARe Model. This eclectic approach offers professionals working with people with a mental health or addiction problem, or persons with other social disadvantages, effective ways of support.

The CARe model is meant to support people in their personal development. It is based on principles of psychosocial rehabilitation, recovery and empowerment.

The book contains a lot of practical examples. It can be used by professionals in the field, and for the education of present and future professionals.

The CARe model is an evidence based approach used by thousands of professionals world-wide.

Auteurs

Jean Pierre Wilken

Jean Pierre Wilken (1958) werd opgeleid als andragoog en psycholoog en was achtereenvolgens werkzaam bij de Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht, de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, het Nationaal Ziekenhuisinstituut (thans Prismant) en Storm Rehabilitatie, kenniscentrum voor psychosociale rehabilitatie. Van 1996 tot 2009 was hij als directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij Storm Rehabilitatie werkzaam, en sinds 2002 lector Lector Participatie, Zorg en Ondersteuning bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht.


Dirk den Hollander

Dirk den Hollander is verpleegkundige (A en B) en werkte als verpleegkundige, leidinggevende en (interim) manager in diverse soorten zorginstellingen: psychiatrische en algemene ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen en in een epilepsie centrum.
Hij studeerde Sociale Pedagogiek (MO A en MO B) en heeft een Masters in Pedagogiek (MEd).
Vanaf de 80-er jaren is hij via Storm rehabilitatie betrokken bij de rehabilitatie beweging in Nederland. Samen met Jean Pierre Wilken ontwikkelde hij het Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen, een rehabilitatiemethodiek die handen en voeten geeft aan de Integrale Rehabilitatiebenadering. Momenteel werkt hij als Hoofdopleider Strengths en SRH bij de Rinogroep te Utrecht.
Deze methodiek wordt momenteel in heel Nederland gebruikt en in een aantal Oost Europese landen, België en Denemarken.
Dirk is een ervaren trainer, coach en supervisor met een speciale interesse voor rehabilitatiegericht werken bij specifieke doelgroepen en in allerlei verschillende settings.