DyslexieSleutels (werkboek) Bekijk groter

DyslexieSleutels (werkboek)

Ontdek wat voor jou werkt

9789085601883

Verkrijgbaar

De verschillende praktische opdrachten in dit werkboek, de DyslexieSleutels, geven leerlingen inzicht in hun dyslexie. 2de gewijzigde druk.

Meer details

17,50 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij SWP
Jaar van uitgave 2022, 2de druk
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 88p.

Meer informatie

Door middel van verschillende praktische opdrachten, de DyslexieSleutels, krijgen leerlingen met dit werkboek inzicht in hun dyslexie.

Ze ontdekken hun sterke kanten en hoe ze die kunnen inzetten bij het leren. Ze ervaren hoe ze lange teksten kunnen leren, mindmaps kunnen maken én woorden en grammatica kunnen onthouden.

Ook is het belangrijk om te weten hoe ze met toetsstress kunnen omgaan. Bij veel stress werkt het werkgeheugen minder goed, en geleerde informatie is dan moeilijk op te roepen. Leerlingen leren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze ontspannen een toets kunnen maken en hoe ze toetsvragen kunnen lezen en beantwoorden.

Uiteindelijk maken ze hun eigen DyslexieSleutel, waarmee ze succesvol hun schoolcarrière kunnen vervolgen.

Naast het werkboek is er ook een Handleiding voor begeleiders, zoals docenten, remedial teachers, dyslexiecoaches en ouders.

Gerelateerde titels

Auteurs

Marzenka Rolak

Marzenka Rolak is een enthousiaste en betrokken allround orthopedagoog-generalist (OG) met een specialisatie op het gebied van leerproblemen in het algemeen en dyslexie in het bijzonder. Met veel plezier heeft ze de afgelopen jaren haar behandel- en diagnostiekwerk bij kinderen en (jong)volwassenen gecombineerd met het begeleiden van scholen bij hun dyslexiebeleid, het geven van voorlichting en cursussen en het verzorgen van lessen voor leerlingen en studenten met dyslexie op het voortgezet onderwijs, hbo en wo.