Kinderen met praatangst leren spreken op school Bekijk groter

Kinderen met praatangst leren spreken op school

Hulpprogramma voor ouders, leerkrachten en therapeuten

9789492784070

Verkrijgbaar

Dit hulpprogramma van de Vereniging Selectief Mutisme biedt praktische handvaten om kinderen met praatangst te ondersteunen en te leren praten op school.

Meer details

16,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Studio Sesam
Jaar van uitgave 2020
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 48p.

Meer informatie

Verlegenheid komt veel voor bij kinderen. Ze kijken de kat uit de boom, maar na een poosje praten doen deze kinderen wel mee. Kinderen met selectief mutisme blijven zwijgen, zelfs als ze gewend zijn aan de omgeving en aan nieuwe mensen. Selectief mutisme is een angststoornis: de kinderen praten in bepaalde situaties jarenlang niet, ook al zijn het thuis vlotte babbelaars.
Het selectief zwijgen komt voor bij ongeveer 7 op 1000 kinderen, vaker bij meisjes dan bij jongens. Meertalige kinderen vertonen vaker praatangst dan eentalige kinderen.

Dit hulpprogramma van de Vereniging Selectief Mutisme biedt ouders, leerkrachten, therapeuten en logopedisten praktische handvaten aan om kinderen te ondersteunen en te leren praten op school. Het durven praten wordt spelenderwijs geoefend. In dit boekje vind je ook vele tips om het kind thuis en op school te ondersteunen.


Redacteurs zijn Goedele Vandewalle, psycholoog-psychotherapeut en Ingrid Tiggelovend, voorzitter van de Vereniging Selectief Mutisme.

Gerelateerde titels

Auteurs

Van dezelfde auteur:

Ingrid Tiggelovend

Ingrid Tiggelovend is een geëngageerde communicatie- en sociale wetenschapper. Sinds 2004 publiceert ze over communiceren met een cultureel divers publiek en ondersteunt ze organisaties met veldonderzoek, campagnes en communicatiematerialen. Met Studio Sesam geeft ze ook superdiverse prentenboeken uit en lanceert ze nieuwe auteurs in de kinderboekenwereld.


Goedele Vandewalle

Goedele Vandewalle is psycholoog-psychotherapeut.