Geen gewone puber Bekijk groter

Geen gewone puber

Borderline en andere persoonlijkheidsproblemen tijdig herkennen

9789057124464

Verkrijgbaar

Krijg inzicht in pubers met een persoonlijkheidsstoornis. Met praktische tips voor het omgaan met deze jongeren en informatie over behandelvormen.

Meer details

20,00 € incl. btw

Datasheet

Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave 2017
Bindwijze paperback
Aantal pagina's 200p.

Meer informatie

Iedere puber heeft trekjes die weleens lastig zijn. Maar pubers met een persoonlijkheidsstoornis hebben trekken die heel vaak heel lastig zijn, zowel voor zichzelf als voor de mensen om hen heen.

Eén op de tien jongeren heeft een persoonlijkheidsstoornis. Door hun gevoelens, gedachten en gedrag lopen zij in allerlei situaties vast: thuis, op school en in de omgang met anderen. Omdat hun problemen vaak lijken te passen bij normaal pubergedrag, is het herkennen ervan lastig. Dit boek helpt daarbij.

Aan de hand van verhalen van jongeren en ouders en op basis van wetenschappelijke bevindingen geeft Noor Tromp antwoord op vragen als: 
•    Hoe herken ik persoonlijkheidsproblemen? 
•    Hoe heeft mijn kind deze problemen ontwikkeld? 
•    Wat kunnen we eraan doen? 

Daarnaast geeft ze ouders en behandelaren praktische tips voor het omgaan met deze pubers, en informatie over de beschikbare behandelvormen.

Auteurs

Noor Tromp

Noor Tromp is werkzaam als klinisch wetenschappelijk onderzoeker bij Triversum, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, en als senior beleidsmedewerker bij Parlan Jeugdhulp.